21 mars 2019

Bloggandet har verkligen legat på is ett bra tag nu, jag har haft lust men inte tagit mig för att skriva något. Inte förrän nu, idag känner jag att jag har något roligt att skriva.
 
Att 2019 skulle bli mitt år hade jag inte anat, men herregud så himla mycket roligt som hänt i år redan och som komma skall. Vart börjar jag? I slutet på 2018 sökte jag en tjänst på mitt jobb och vet ni, jag fick den! En tillsvidareanställning som har varit mitt mål att få, det känns som en stor sten lyfts från mitt bröst. En trygghet på orten där jag bor och formligen stormtrivs, både med mitt jobb och hus å allt! Jag älskar verkligen att bo här, har fått så himla mycket fina människor i mitt liv sedan vi flyttade hit.
 
I december sålde jag min Saab, som jag verkligen älskade men med en markfrigång som var nästintill obefintlig passade den ju inte in i min livsstil. Jag som älskar att köra ut i skogen efter småvägar, förstår inte vad jag tänkte när jag föll för bilen. Det var väl just det att jag föll pladask både för utseendet och framförallt hk och ljud. TIllslut insåg jag verkligen att den begränsade mig mer än den var en tillgång pga sjukt låg, så jag sålde den.
 
Var utan bil i drygt 2 månader, sedan såg jag min kärlek när jag åkt runt till varje firma i Umeå. Kastade bort tanken pga priset, efter någon timme stod jag liksförbannat där på firman igen och haffade samma säljare jag haft på fm. Fast besluten efter att ha suttit ute å räknat på allt och trixat lite med olika alternativ. Allt löste sig till det bästa och såklart blev det affär. Inget i bilväg har någonsin känts så rätt som detta, känns verkligen som jag!😊
 My Toyota is fantastic!♥
 
Tillbaka till min tillsvid.anställning, jag har alltid sagt att utbildning inte är något för mig, men det tändes verkligen en låga när det blev tal om anställning och självklart ska jag utbilda mig till undersköterska. Nu den 1/4 börjar min första uppgift, eftersom jag bor där jag bor kommer jag studera på distans och jobba samtidigt. Jag tror verkligen att jag har den självdiciplinen att fixa detta, väljer att tro på mig själv!♥ Det är klart att det känns nervöst och lite läskigt för att vara ärlig, men det är ju så när man ska göra något nytt. Dock känner jag mig så sjukt peppad!
 
Förövrigt var jag och drog ut en visdomstand igår, när de hade satt bedövningen så fick jag sitta och vänta en stund på att den skulle bli verksam. Mitt under väntan började jag må så fruktansvärt illa och blev helt svettig över hela kroppen. Tjurig som man är försökte jag sitta där och bara andas, men insåg att jag verkligen behövde spy och ropade på tandsköterskorna. Den ena hann just fram med en spypåse när jag satte igång...typ aldrig känt mig så dum någonsin. Mest troligt så fick jag lokalbedövning som for ner i halsen så kroppen fick något knas för sig, plus lite nervositet då jag aldrig blivit bedövad i munnen tidigare. Mitt i allt tumult börjar min favoritlåt spelas i rummet på radion och jag började tokskratta, vet att jag blev lika skrattig när jag fick lokalbedövning i armen en gång. Efter lite tandborstning och 14 sköjlningar av munnen så körde vi på då jag liks åkt från Fredrika till Vännäs och mådde hur fint som helst igen.  När de tillslut fick ut tanden så märkte det att det var himla inflammerat vilket förklarar varför jag haft så sjukt ont till och från. Den andra tanden ryker också framöver. HELVETE på ren svenska så ont jag hade sen bedövningen släppt, inatt har jag inte sovit mycket men idag känns det sjukt nog skapligt. Är ledig så jag tänker ta det rätt lugnt!
 
Hoppas min skrivlust kan få fortskrida så jag hittar hit lite mer ofta, kan ju hända att skoluppgifterna ger mig skrivkramp!