sommar!

Åh, så himla härligt! Äntligen verkar sommaren dyka upp och som jag har längtat. Snart går hälften av mina kollegor på semester, sedan andra perioden är det faktiskt min tur. Jag har betald semester i år trots att jag inte är fast anställd, hur underbart?! Jag ska vara ledig i fyra veckor och jag ser verkligen fram emot det! Tack och lov har Jesse semester samtidigt, kunde inte bli bättre! Vi kommer nog spendera mycket tid i Arvidsjaur, ev. åka till finland och hälsa på Jesses släkt i övrigt blir det bara att njuta för fullt!
 
Jag ser även fram emot augusti då jag har två tatueringstider inbokade, kommer bli sååå bra! Tiden går bara långsamt framåt, men det gör ingenting. Jag har ju massor med trevligheter att se fram emot, så mig är det inte särskilt synd om!
 
Det enda negativa med att sommaren är här och har bringat massor med värme är att lägenhetsjäveln blir en bastu. Känslan då man vaknar på natten och verkligen kippar efter luft trots att 3 av 4 fönster är öppna.... det är inte så härligt. Tur att vi har två golvfläktar som går ca dygnet runt medan vi är hemma, annars hade det inte varit hållbart. Jag vantrivs fortfarande något fruktansvärt i lägenheten, det är alldeles för trångt och jag kan inte ens möblera om. Sedan är det ju en jäkla byggarbetsplats på vegaskolan bredvid och det lever om samt dammar. Det råder ju dock bostadsbrist så det heter duga i Vännäs och vi får vackert bo kvar tills något bättre dyker upp. Vi flyttar nämligen inte om vi inte anser att det är till det bättre.
 
Något annat som verkligen är på agendan är att åka tillbaka till USA. Vi har ett mål och vi ska se till att det infaller också, men det blir nog mest troligt under 2017. Alla ni som inte varit i USA men drömmer om att fara dit, GÖR DET. För det är verkligen något utöver det vanliga, ballt och få förunnat!
 
Han
 
Jag har även exprimenterat en del i köket på sistone, eller egentligen gör jag ju det varje måltid jag lagar. Det är verkligen något jag älskar att göra, särskilt när det blir lyckat! Oftast behöver det varken vara dyrt eller svårt, jag brukar öppna kylskåpet och fundera kring nya sätt att kombinera maten och himmel så mycket roligt det kan bli och samtidigt gott! Senast i måndags gjorde jag en supergod korv och kycklinggryta, serverade den med matvete och sallad. Går lika bra med pasta, potatis eller ris! Och här har ni grytan!
 
Ingredienser:
 
Kycklingfilé
chorizo
bacon
lök
 
kalvbuljongtärning + vatten
soja
grädde
salt och peppar
färsk persilja
Jag skriver inte ut hur mycket av allt eftersom det är upp till var och en hur mycket som behövs till just sin familj. Prova gärna receptet om det låter gott, annars låt ni bli! Nu ska jag bara ligga i sängen en stund och läsa massa bloggar, sedan kanske jag gör något kreativt. Ha en himla fin dag! ♥