Thinking out loud

Det var nu evigheter sedan jag bloggade men jag har verkligen inte haft någon skrivkänsla i kroppen...Inte förrän nu. Jag har varit ute på en promenad och tankat energi av solen eftersom detta är min enda lediga dag denna vecka måste jag passa på.  Mitt under promenaden kom jag på precis vad jag ska skriva om eftersom det är något som tåls att skrivas om.
 
Är jag ensam om att känna en press att man förväntas ha ordning och reda på exakt allt i sitt liv? Liksom att huset alltid ska vara rent och snyggt, samt den där tvätthögen som gömmer sig lite här och var ska egentligen aldrig finnas. Man ska prestera på jobbet, träna, äta rätt, helst alltid vara på bra humör, vara en bra sambo, kompis, dotter och barnbarn.
Hur finner man en balans mellan allt det där?
 
Jag kommer fram till nya svar varje dag eftersom ingen dag är den andre lik. Det man kan lägga stor fokus på är: vad gör att jag mår bra? Skriv ner det allra viktigaste för dig och ditt eget mående, gör det något att tvätten lämnas till imorgon? Finns det något som är viktigare idag så att jag kan känna ett lugn samt vara nöjd med tillvaron? Just idag kände jag den där pressen att eftersom jag är ledig måste jag göra något vettigt här hemma. Imorse brynde jag och kokade älgkött, långkok som ska bli en gryta till middag. Efter det strök jag ett par gardiner som jag hängde upp i sovrummet, väl på plats märker jag att de bara är ca 0,5m för långa och släpar i golvet. Ungefär då tog min energi slut för att göra mer hushållssysslor. Jag satte mig istället ner i soffan och började fundera på vad jag egentligen hade lust med idag..innan jag ens hann märka det själv stod jag redo i hallen med hörlurarna inpluggade och var på väg ut genom dörren. En promenad med endast mig själv som sällskap, kunglig musik, favoritskorna och soligt väder dessutom. Det var verkligen lovely!
 
 
Nu efter promenaden ligger jag här i sängen, med bra musik och skriver för fullt. Tänk att det var detta som krävdes! Jag tror att det är väldigt viktigt att få känna sig helt ledig ibland, åtminstonde stundvis. Man måste få släppa alla måsten och bara vara ibland, annars tror jag man blir galen tillslut. Livet måste tas till vara på, det är alldeles för kort för att man ska stressa upp sig över om disken är gjord eller inte. Vad fan gör det om tusen år liksom, vi är int mer än människor!
💖