Julkänsla

Ni vet när man bara förväntas göra precis som andra människor alltid gjort? Liksom hur många gånger har man inte hört: "nä, så kan man inte göra eller det kan du inte göra ännu, det är för tidigt"? Alldeles för många gånger om ni frågar mig! Just det här med julen, advent, pynt, gran osv. Det är visst strikta regler kring när vissa saker ska upp, när man ska pynta, när allt ska bort i kartonger igen. Varför?
 
 
Igår kom känslan krypandes över mig, när jag var hos mormor. Vi fick för oss att vi skulle minsann baka mjuk pepparkaka med lingon och vad passar bättre till det än Julmusik?! Det var så fantastiskt mysigt att baka tillsammans med mormor, sjunga med i låtarna och bara njuta av tiden. Man vet aldrig hur mycket tid man egentligen har och med det sagt tycker jag följande: Varför vänta med att göra något man verkligen vill göra, om man kan göra det?
 
Imorse låg jag i sängen och kollade i kalendern och första advent är om två söndagar. TVÅ. Men för första gången på länge kände jag mig peppad på att ta tag i något, kände mig energisk. Nu sitter jag här, i soffan med tända ljus och njuter av mitt hem som nu har adventsljusstakar i fönstrena och några gardiner är strykta samt bytta. Det är så mycket stress kring julstök, klappsinköp och allt där kring. Stress är det sista jag behöver nu och därför är det så skönt att vissa saker som jag vill ha gjort, redan är gjorda.
 
Det där är min utsikt nu och här tänker jag fortsätta sitta tills Jesse kommer hem. Nu väntar tre dagars jobb innan jag är ledig helgen. Det ska bli skönt att träffa lite familj och så♥